Monday, July 8, 2013

Tennis Wimbledon Championship 2013, The Final (MS).

Penulis baru sahaja selesai menyaksikan Kejohanan Tennis Wimbledon 2013, Men's Single, The Final.

Memang best game ni. Kejohanan dimenangi oleh Andy Murray (No.2) yang mengalahkan pemain No.1 dunia buat masa ini, Novak Djokovic.

Andy Murray, the winner of 2013 Tennis Wimbledon Championship.


Novak Djokovic, the runner-up.


Ini adalah kemenangan pemain British yang pertama setelah 77 tahun tidak memenangi kejohanan ini.

Ok.. masa untuk tidur. Esok kerja.

Sekian.

posted from Bloggeroid

18 comments:

  1. Fifi lama dah tengok match tenis semenjak my Federer jarang menang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe.. ini mesti tak suka ngan federer.

      Delete
  2. Replies
    1. Terima kasih sebab sudi berkunjung ke sini. InsyaAllah saya akan buat kunjung balas dan follow sama.

      Delete
  3. happy sgt sbb akhirnya Murray menang...asyik2 jd no 2 aje..mcm LCW kpd LD...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul jugak tu.. rasanya ini kali kedua Murray kalahkan Djokovic dalam masa terdekat sejak September tahun lepas di US Open.

      Delete
  4. Replies
    1. Selamat pagi, saya dah selamat sampai di tempat kerja.

      Delete
  5. Akhirnya...ingat lagi tahun lepas dia menangis disini, slps tewas dgn RF di final... Nampaknya zaman RF dgn RN dah berakhir. Kini zaman AM dgn ND pula...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ND pun masa semi-final lawan JMDP nyaris-nyaris kalah.

      Delete
  6. salam selamat pagi...

    jaa datang dari blog mialiana ni...

    http://www.jaakechik.com/2013/07/giveaway-10k-followers-mialianacom.html

    done follow!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana sudi singgah. Done follow you too at Google+ and GFC.

      Delete
  7. done follow....:)
    http://norminieza.blogspot.com/2013/07/giveaway-10k-followers-mialianacom.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sebab sudi singgah dan follow.

      Delete
  8. Peminat tenis bro....
    Aku tak faham pasal tenis ni....kikiki.
    Snooker ok kot. Ahaks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku minat tengok je tennis ni. Main tak reti. Snooker pun aku minat jugak tapi masa zaman Stephen Henry dulu. Sekarang ni dah tak follow sangat dah.

      Delete
  9. Tahniah buat Andy Murray. Dia bermain dengan baik dan according to plan.Unlike dulu2, Murray took his chance early dan tidak benarkan Djokovic dictate the game. Nampak kematangan dalam permainan dia.
    Mungkin Murray patut ambil SAF sebagai penasihat tetap. Kalau tidak silap SAF yang nasihatkan Murray untuk skip French Open dan beri tumpuan pada Wimbeldon dan ia beri hasil yg bagus. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. La ye ke.. tak tahu pulak SAF ada terlibat ngan andy murray untuk wimbledon ni. You are die hard fan of MU. Maybe SAF nak cari angin baru kot.

      Delete

TERIMA KASIH diucapkan atas komen anda. Setiap komen akan dibalas dengan kadar segera. Klik pada checkbox "Notify me" untuk baca balasan dari saya atau komen dari pengunjung lain. Sila berkunjung lagi.