Thursday, 9 October 2008

Berhari raya di kampung

Rasanya dah lama betul aku tak kemaskini blog ni. Anak2 pun besar. Jadi untuk entri kali ni just nak update on hari raya lepas.

Irfan dan Syafiq bergambar depan rumah moyangnya. Dorang panggil moyang dia dengan nama "Nyang".

Irfan tengah bergurau dengan Ayah Su nya. Ayah Su tu adalah adik aku yang bongsu. Dia baru sahaja berkahwin pada 3hb Oktober 2008 (hari raya ke-3) yang lepas.

Irfan sekarang ni dah pun berumur 2 tahun. Cukup lasak dan nakal. Suka nyakat sepupu2 dia.

Dari kiri: Allya, Irfan, Syafiq. Gambar ni pulak diambil di hadapan rumah mertuaku di Semenyih, Selangor, pada hari raya yang pertama.

Kami pulang ke kampung belah family aku pada hari raya yg ke-2. Gambar2 diatas diambil masa berhari-raya di kampung pada Aidilfitri 2008 yang lepas.

Wednesday, 8 October 2008

Allya's sports day 2008

Hari ni tadika Allya mengadakan sukan tahunan. Allya mengambil 2 bahagian iaitu lari sambil tolak bola hoki dengan kayu hoki dan lari zig zag sambil membawa bola. Kedua-dua acara, pasukan Allya dapat no.1.

Jumlah kutipan mata untuk keseluruhan rumah Biru yang rendah menyebabkan Rumah Biru mendapat tempat yang ketiga.

Allya berbaris untuk marching bersama Rumah Biru
Irfan pun sempat jugak nak marching macam kakak dia.
Allya beraksi dalam acara lari zig zag sambil membawa bola. Allya dapat no.1.
Congratulation Allya. Mummy and Daddy proud of you.

Pasukan Rumah Biru Allya dapat no.3 secara keseluruhan. Tak pe lah Allya. Mummy and Daddy tau Allya dah buat yang terbaik cuma pasukan lain lagi handal. Next year masa 6 tahun nanti Allya cuba lagi, OK.

Saturday, 21 June 2008

Makan kat luar

Aku dan wife bawak bebudak makan-makan kat KFC Wangsa Maju. Dorang dah lama tak makan kat KFC. Asyik makan kat McD aje.

Irfan tak sabar-sabar nak main benda ni. Kat sebelah kiri dia tu adalah Allya.

Lepas je habis makan terus berlari keluar dari KFC dan panjat benda ni.

Abang dia pun tak ketinggalan. Dia pun nak main jugak.

Tuesday, 17 June 2008

Gaya power rangers.

2 orang anak-anakku dengan gaya power rangers. Bila bergambar mesti nak buat gaya-gaya yang entah apa-apa, especially Syafiq. Yang Allya tu pulak asyik ngikut abang dia.

Thursday, 10 January 2008

Allya eskimo

Allya tak boleh makan ketupat pulut. Sebenarnya aku baru realise yang Allya alergi dengan pulut masa dia berumur 3 tahun. Masa tu dia makan ketupat pulut time raya kat kampung. Kali ni dia termakan masa kat rumah parents aku. Masa tu moyang dia bawak ketupat pulut dari kampung. Lebih kurang seminggu jugak muka dia jadi macam orang eskimo, bengkak bahagian pipi.