Monday, February 25, 2013

Bebo dan Amadada


Bebo dan Amadada
Ini adalah wajah terbaru Amirul Danish (Bebo) dan Amirul Aqil (Amadada). Gambar ini diambil menggunakan telefon bimbit isteri semalam.

Aqil ni suka sebut amadada sejak dia dah sekolah tadika 4 tahun. Asyik duk sebut amadada yang kami sendiri pun tak tahu apa maknanya. Hanya Aqil sahaja yang tahu.

Bebo ni pulak adalah gelaran yang isteri berikan pada Danish iaitu anak yang bongsu dalam keluarga kami. Wife panggil dia Bebo instead of panggil baby.

Dua orang ni memang tak boleh main sama-sama sebab Aqil selalu sangat sakat Danish. Kadang-kadang sahaja mereka berdua ni boleh main bersama tetapi tak lama. Dorang akan stop main sama-sama bila Danish mula menangis sebab diganggu dan disakat oleh abangnya Aqil. Kalau takde dua orang ni contohnya hari Sabtu pagi bila dihantar ke taska, rumah mesti sunyi.

Sekian.

Sent from my Samsung mobile device via Celcom Mobile Internet.

14 comments:

  1. Sama ler anak saya..
    Bila main sama-sama pasti bergaduh..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasanya sekejap je gaduh lepas tu main sama-sama balik. Budak-budak mana ada simpan dendam. Hehehehe...

      Delete
  2. amadada....bunyi sikit2 mcm hindustan je. Ni mesti dlm perut lagi selalu tgk hindustan kot...hi2. Gurau je Encik Amir..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu-cikgu kat tadika Aqil ramai yang berbangsa India. Mungkin ada maknanya kalau dalam bahasa Tamil.

      Delete
  3. hehe bestnye melayan keletah anak-anak.. comellah adek dua org.. nm comel bebo hihi.. amadada.. wahh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melayan kerenah dua beradik ini memerlukan tahap kesabaran yang tinggi. Memang penat tapi seronok.

      Delete
  4. hehehe..
    klaw anak lelaki mmg nakal peragai dowg.....
    anak akak p0n camtue jugk.... x terdaya nak melayan.... c(:
    mcm2 ragam...
    hanya ibu n ayah je yg akan memahami jiwa anak2 mcmnie.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada aje akal dorang nak buat something new.

      Delete
  5. dua2 comel.. anak lelaki kecil2 memang macam tu.. anak saudara saya pun sama.. si abang suka sangat menyakat si adik sampai nangis2 dibuatnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep betul tu. Kadang-kadang saya biarkan aje. Just nak tengok, si adik tu melawan ke tak.

      Delete
  6. Comelnya bebo dengan amadada! Haha nama unik gila :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila dorang berdua ni besar nanti sure dorang tergelak je sebab kena panggil nama tu.

      Delete

TERIMA KASIH diucapkan atas komen anda. Setiap komen akan dibalas dengan kadar segera. Klik pada checkbox "Notify me" untuk baca balasan dari saya atau komen dari pengunjung lain. Sila berkunjung lagi.