Saturday, 9 March 2013

Servis kereta


Hari ni sudah sampai masa untuk kereta ni di servis. Dah cukup 10,000km selepas servis yang terakhir. Sambil-sambil tunggu kereta diselenggarakan, penulis edit sikit-sikit photo yang ditangkap dengan menggunakan applikasi yang ada di phone untuk mengisi masa yang terluang.




Untuk menjaga prestasi dan jangka hayat kereta, penulis mengambil langkah membuat penyelenggaraan yang mengikut jadual. Minyak hitam, minyak transmisi auto, minyak power steering, minyak brek perlu dititik-beratkan untuk memastikan prestasi enjin dan kereta sentiasa dalam keadaan yang baik.

Sekian.

Sent from my Samsung mobile.

5 comments:

  1. rmainyer hari ni g servis kete..mama maszull pon g servis gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari cuti macam ni lah masa yang paling sesuai untuk servis kereta. Servis sambil santai..

      Delete
  2. baru je service minggu lepas...

    ReplyDelete
  3. adik je la yang biasa yang bawa kereta pergi service pun hehehe

    ReplyDelete
  4. adik je la yang biasa yang bawa kereta pergi service pun hehehe

    ReplyDelete

TERIMA KASIH diucapkan atas komen anda. Setiap komen akan dibalas dengan kadar segera. Klik pada checkbox "Notify me" untuk baca balasan dari saya atau komen dari pengunjung lain. Sila berkunjung lagi.