Monday, 7 November 2011

Rabbit fun land


Hari ni, penulis membawa isteri dan anak-anak berjalan-jalan di sekitar Rabbit Fun Land yang terletak di kaki Bukit Broga, Semenyih, Selangor. Bayaran untuk masuk adalah RM5 seorang dan kalau nak bagi makan pada binatang, RM10 dikenakan untuk sebungkus makanan.

Di sini terdapat banyak jenis arnab yang diternak. Selain dari ternakan, pengusaha juga menyediakan kandang arnab yang boleh diberi makan oleh pengunjung serta bermain-main dengan arnab.

Selain dari arnab, juga terdapat binatang lain seperti lembu susu, pelbagai spesis kambing, kuda padi, rusa, dan seladang. Lebih kurang macam mini zoo.

Seronok bila dapat tengok anak-anak berlari-lari sana-sini, bagi makan kambing dan arnab serta bermain-main dengan arnab.

Aqil dan Irfan yang pada mulanya agak takut bila arnab datang dekat mereka tapi lama-lama dah tak takut sangat.

Aqil takut-takut nak bagi arnab makan.
Irfan tengah bagi arnab makan.
Gambar kiri: Aqil yang pada mulanya takut nak rapat dengan arnab akhirnya bila abang-abang dia pujuk lama-lama dia jadi berani. Gambar kanan: Mummy dan Aqil.
Masing-masing berebut nak bagi arnab makan.
Allya pun nak bagi arnab makan.
Bukan main seronok lagi Irfan naik benda ni.
Semua seronok datang tempat ni.
Syafiq yang paling berani kasi makan pada kambing. Aqil masih takut-takut lagi.
Berhenti rehat selepas penat melayan kerenah anak-anak.
Lain kali bila balik Bandar Rinching, rasanya kami akan datang lagi ke tempat ini. Kalau nak adventure sikit, boleh panjat Bukit Broga pulak.

Sekian.


No comments:

Post a Comment

TERIMA KASIH diucapkan atas komen anda. Setiap komen akan dibalas dengan kadar segera. Klik pada checkbox "Notify me" untuk baca balasan dari saya atau komen dari pengunjung lain. Sila berkunjung lagi.